Vår kompetenta personal utför balkongreparationer i Dalarna

Att ge lägenhetsägare möjligheten att vistas utomhus och få frisk luft är ofta mycket uppskattat. När era balkonger behöver repareras, är ni välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa er med balkongreparationer i Dalarna.

En balkong ger boende i lägenheter möjlighet att kunna gå ut och vistas i friska luften, även om den ytan är begränsad till några kvadratmeter. Det är också många som gärna dricker kaffet på balkongen eller läser en god bok, framför allt under varma sommardagar då vinden ger lite svalka. En balkong bidrar helt enkelt till att öka trivseln hemma. Om balkongen är i dåligt skick eller om den är mycket gammal är det många som drar sig från att vistas på balkongen. Detsamma gäller även de lägenheter som har väldigt små balkonger där man inte får plats att vara. När balkongen inte längre är en trygg plats att vistas på, kan vi på Dala Bygg & Betongteknik hjälpa dig med balkongreparationer i Dalarna.

 

Hur ofta behöver balkonger repareras?

Detta är en fråga som det inte är enkelt att ge något bra svar på. Balkonger har en livslängd på cirka 50 år men det finns balkonger som är betydligt äldre än så som fortfarande fungerar att använda som uteplats för sin lägenhet. Dock är en balkong mycket utsatt för väder och vind och därmed behöver balkongen underhållas med åren. Betong som vittrat sönder behöver rensas bort och därefter repareras. En balkongreparation i Dalarna är också vanligt då äldre fastigheter totalrenoveras.

Vem ansvarar för balkongreparationer i Dalarna?

En lägenhetsinnehavare kan inte själv beställa en balkongreparation i Dalarna för sin lägenhet, inte ens om de äger lägenheten. Det är alltid fastighetsägaren eller en bostadsrättsförening som beslutar om att laga balkonger. Dock kan du som är medlem i en bostadsförening lägga fram önskemål om att föreningen ska utföra en balkongreparation för att de är slitna eller inte fungerar. Större fastighetsbolag och kommunala hyresbolag har långtgående planer för underhållet av sina fastigheter och utför normalt balkongreparationer enligt en tidsplan. Däremot kan yttre påverkan bidra till att balkongerna är mycket slitna eller anses utgöra en fara för de som vistas på balkongen men också de som befinner sig under och därför behöver åtgärdas.

Så här går en balkongreparation till

Vilken metod som används beror mycket på förutsättningarna på plats. Det krävs dock i regel en ställning för att kunna utföra en balkongreparation i Dalarna. Hur lång tid det tar att reparera balkonger beror mycket på vilken metod som används men också på förutsättningar vid fastigheten. Under tiden som arbetet med balkongerna pågår kommer balkongdörren att vara spärrad, ofta genom att den reglas från insidan. Då kan ingen ta sig ut på plattorna från lägenheterna tills dess att balkongerna är klara och reglarna borttagna.

 

Boka ett kostnadsfritt platsbesök

Dala Bygg och Betongteknik utför olika tjänster som bland annat broreparationer, balkongreparationer, gjutningsarbeten och betongreparationer i Dalarna och i stora delar av landet. Vi åtar oss uppdrag från bland annat företag, kommuner, fastighetsbolag, Trafikverket och bostadsrättsföreningar. Om ni har en fastighet med balkonger som behöver repareras är ni välkommen att kontakta oss för mer information om hur vår kompetenta personal kan hjälpa er med ert projekt. Ni kan använda formuläret på hemsidan för att boka ett kostnadsfritt platsbesök där vi kan inspektera era balkonger och lyssna på era önskemål, utan att ni förbinder er för något. 

Välkommen att kontakta oss på Dala Bygg & Betongteknik

Använd formuläret nedan för att komma i kontakt med oss. Vi vill gärna veta mer om ditt projekt och diskutera hur vi på Dala Bygg & Betongteknik kan bistå dig. Tveka inte att höra av dig - vi hjälper dig gladeligen!